Sedmi Međunarodni Salon Stripa
SKC
Beograd, 24-27.09.2009.
Sedmi međunarodni salon stripa je za svojih nekoliko dana trajanja, makar na trenutak us­peo da vrati veru ka boljem tretmanu devete umetnosti u Srbiji.
Za četiri dana koliko je sajam trajao beo­gradska publika je mogla da se susretne sa izložbom ovogodišnjeg laureta za životno delo Rajka Miloševića Gere (Barselona, Be­ograd) u velkikoj galeriji SKC-a, izložbom br­itanskog strip autora Rufus dejgloa (autora stripa Tank Girl) u Srećnoj galeriji, te jubile­jom stripa "Dikan" u galeriji Cirkus.
Kao dobar temelj za strip scenu posta­vljena je i izložba autora koji su učestvo­vali na konkursu (između ostalog stari tandem: Dragan Perić-Namćor - scena­rio i David Vartabedijan - crtež) sa prven­cem posle pauze od jednog američkog punoletstva.

Za sam čin otvaranja, osim nezaobilaznog P.I. Blaže u Supermenovom kostimu (inače jedan od najodvratnijih stripova koji sam ikada čitao), te odličnog nastupa "udaračke trupe" Stanković Percussion Ensamble pa i dodele nagrada, na dan otvaranja sajma, publika je u prostoru Livi­ng Room-a, mogla da prisustvuje i svirci na ko­joj su učestvovali Rajko Milošević Gera (gitara, vokal) i Bojan M. Đukić sa svojim novim bendom Fatalna celulitna opsesija.
Istovremeno dok su posetioci u toku četiri dana, mogli da razgledaju originalne table strip autora u foajeu SKC-a, bila je organizovana i berza strip izdanja, po prilično šarenolikim cenama, ali to je bilo i u skladu sa izborom štiva.
Do sledeće godine…
Namćore piši taj scenario…