MICHAEL MONROE
Horns And Halos
Spinefarm Records, 2013.
Ocena:
Postoje ljudi koji su kao "Gibson" gitare, što su stariji to su bo­lji. Michael Monroe je upravo jedan od pripadnika te fele. Umor, kao reč sasvim sigurno ne postoji u njegovom rečniku, a svoju besprekornu energičnost i optimizam itekako ume da prenese na članove njegove kohorte: Sam Yaff-u, Carl Rockfist-a, Stve Conte-a i na ovom novom beskkrupuloznom albumu novopridošlog člana gitaristu i dizajnera Drege­na (ex-Backyard Babies, Hellacopters). Svima kojima je Michael Monroe poznat kao lik, ne treba preterano objašnjavati kakav je album "Horns And Halos". To je to, to je ono što se očekuje i to je ono što ova petorka isporučuje sa stilom.
Za one koji ne znaju ko je Michael Monroe, treba ga samo opisati kao prototip čoveka koji spaja najbolju glam-sleaze tradiciju sa neuništivim rockačkim punk-rockom.
"Horns And Halos" drugi album (treći ako računamo i živi "Another Night In The Sun") Michael Monroea kroz svih trinaes' pesama nudi 4/4-sku energiju, zdrav zvuk, jake ref­rene i nadasve odličnu svirku koja pomera što membrane zvučnika, što noge koje su na­vikle na rockanje i izaziva nesputan osmeh.
To je taj zvuk koji me pomera!
Bravo!

P.S. Proverite na youtube: Michael Monroe - Ballad of the Lower east Side
David Vartabedijan
Michael Monroe photo by: Ville Juurikkala