HOSENFEFER/THE WORKS
Hor Peppers & Hot Tempers (singl ploča)
Basement Blues records & Donkey Punch Records, 2011.
Ocena:
Hopsenfefer uživo sviraju brzo, glasno i jasno. Povrh svega to­ga vrlo su direktni. Upravo taj njihov nukleus i muskulus je uh­vaćen na najbolji mogući način u sve tri pesme: "I Met You And Died", "And Then Death Comes", "Dosada", predstavljene na ovoj split singl ploči. Od njih se uvek očekuje baražno roštiljanje i oni to i na ovim pes­ma­ma isporučuju uz kvalitetnu ispomoć BC-a, gitariste novosadskih ko zna da li još uvek postojećih Corrosion. Čak je i obrada pesme grupe Novembar "Dosada" ubrzana u odnosu na ionako brzikasti original, a ujedno to je i retka prilika da se čuje Perin (vokal) na Srpskom jeziku. Tri pesme = 3:0 za Hosenfefer. Kanonada.
S druge strane singlice Holandski The Works predvođeni vokalnim solistom poreklom s ovih prostora Markom "5 ft.7" Petrovićem nude modernu varijantu garage-punk-rocka. "Tranny Train" je njihov original a "Heart Of The City" je obrada Nick Lowe-a. The Works u obe pesme pokazuju poznavanje r'nr' nasleđa i imaju ubedljivo izvođenje.
Odlična split singl ploča, pitanje je samo koliko ljudi još ima gramofone? Ja imam i srećan sam zbog toga, makar i na svakih pet minuta okretao malo parče plastike s vel'kom rupom u sredini!
David Vartabedijan