SISTER
Deadboys Making Noise
Samostalno izdanje/Self Released, 2009.
Ocena:
Sister spadaju u još jedan od Švedskih bendova kojima je polazna tačka u muzičkom smeru sleaze rock.
Doduše, tako je bilo do ovog poslednjeg E.P.-a na kome se nalazi sedam pesama.
Sister su sada pronašli formulu po kojoj se ugle­daju na poznatije bendove kao što su Murderdo­lls, Wednesday 13, Misfits pa čak i Ramones, što po zvuku, što po imidžu. Svih sedam pesama oplemenjenih "naracijom" i zvucima iz horror fil­mova, spadaju pod izraz koji bi se mogao okarak­terisati kao: "punky-glam-sleaze-horror", i to sve zajedno iako zvuči rogobatno kao definicija u mu­zičkom smislu itekako uspeva da bude kompak­tno. Jamie (vokal) je pokupio sve najbolje što mo­že od svojih uzora, a tekstovi imaju i neophodnu dozu humora, inače bi sve prešlo u parodiju.
Ritam sekcija: Rikki (bas) i Cari (bubanj), izvanredno funkcioniše i nijednog trenutka ne ostavlja momenat za predah. Uostalom, kome treba predah kada se ispaljuju za­paljive petarde, koje pršte svih svojih dva i po minuta. U okviru te igre funkcioniše i ništa manje eksplozivni gitarista Dani sa svim znanim trikovima koje sviranje u ova­kvom bendu nosi.
Šteta, što im je originalnosti ponestalo, jer kada se samo setim pesme "get Down 'N Boogie" znam da ovi momci mogu mnogo više i sleaztantičnije, međutim i ovako "Deadboys Making Noise" predstavlja više nego solidno izdanje. Videđemo u kojoj će se direkciji kretati na budućem albumu, znanje im ne fali.
David Vartabedijan