GUN SALE
Newborn R'N'R
One Records, 2009.
Ocena:
Gun Sale je još jedan iz plejade novosadskih (i okoline) ben­dova koji neguju zvuk, opisno znan kao rockačina ili po Šved­skom: action-rock. Na njihovom debi albumu/EP-u se nalazi svih šest pesama s kojima su se predstavili publici prošle go­dine na samostalnom izdanju "Studio takes 2008", + intro i živa verzija (ne baš pretera­no dobro zabeležena) neobjavljene do sad pesme "Full Of Noise".
Drugačiji raspored pesama u odnosu na prošlogodišnje izdanje, donosi dosta pro­blema, jer kada prođe intro (a to se mora desiti) odmah udaraju bez pardona: "Noth­ing To Say", "Newborn R'n'R" i maestralna "Can't Hold Me Down". Tačno posle pome­nute pesme dolazi do pada, koji ni odlični logotipi benda kao i buklet zezancija na JD, ne mogu promeniti.
Ipak, Gun Sale imaju sve što je potrebno i sasvim je primetno njihovo znanje pri pra­vljenju pesama, a uz to ide i odličan, do­voljno napukli vokal gospodina koji se zove Đemba (Lockdown mu je matični bend, hc usmerenja), jedino što ostatak materijala pati od praznog hoda. A ako se uzme u obzir da su tri od šes' pesama potencijalni žanrovski hitovi (pogodci?) i da mogu parirati šve­dskim, skandinavskim... kojim god kolegama po gitarama i zvuku, onda je "Newborn R'n'R", sasvim dobro debi izdanje.
Ako se u nekom bližem vremenskom intervalu dogodi bolja produkcija i imidž uskalđen zvuku koji Gun Sale nude, možda će na ovim prostorima ovakav zvuk i zaživeti... srećno!
David Vartabedijan