MOTLEY CRUE
Crue Fest 1
Eleven Seven Music, 2009.
Ocena:
Koristeći Ozzy-evu, odnosno Sharon Osbourne praksu i Moltey Crue su posle izuzetno uspešne turneje "Crue Fest 1" (40 koncerata, preko 500.000 posetilaca, nominovana za Billboard Tour Award) objavili "živi" dokument, koji pruža vrlo dobar uvid u trenutno vrlo dobro stanje Crue tabora.
Dva DVD-a sa preko tri sata materijala su odličan uvid, kako u Crue koncert, tako i u ko­ncertne mogućnosti pojedinih bendova koji sada drmaju Amerikom (Evropa je daleko za sve njih). Na prvom DVD-u, se nalazi ceo Crue koncert u koji spada četrnaest pesa­ma i koji je scenski dosta uprošćen u odnosu na prethodnu poprilično cirkusku "Carni­val of Sins" turneju. No, klasičnih Crue budalaština i raspojasanosti ni ovde ne nedo­staje, baš kao ni Tommy Lee-eve "tit" kamere.
Bend je napravio odličnu set listu u kojoj su se logično našle i dve numere sa pos­lednjeg studijskog albuma "Saints Of Los Angeles". Osim naslovne pri čijem izvođe­nju se pojavljuju na bini i svi pevači pred­grupa-specijalnih gostiju Crue karavana, tu je i odlična "MF Of The Year". Ostatak koncerta je prepun klasika, kao što su uz­budljiva, otvarajuća "Kickstart My Heart", "Looks That Kill", "Prinal Scream", "Live Wire" i za zatvranje odlična "Home Sweet Home". Vrlo dobra slika benda, koji je i da­lje u stanju da napravi putujuću ekstravagancu kojoj je neophodno prisustvovati, još da Vince Neil ima jači glas... eh, ali on je Vince Neil i to je mnogima dovoljno.
Drugi DVD osim audio-vizuelnog doživljaja koje su specijalni gosti: Trapt, Sixx A.M., Pa­pa Roach i Buckcherry ostavljali na posetioce, sadrži i dokumentarac pod nazivom "All "Excess" pass documetary", kao i šest Motley Crue spotova (dva sa poslednjeg albuma "White Trash Circus" i "SOLA".
Od specijalnih gostiju treba izdvojiti transformaciju Papa Roach-a iz new-metal u klasi­čan rock bend, kao i vrlo dobru Buckcherry usviranost, koja prevazilazi granice njihovih CD snimaka. Sixx A.M. je sam po sebi poslastica, pogotovo što taj "bend" u startu nije imao ideju o živim svirkama. Trapt za prvi susret sa njima i više nego dobro.
Odličan koncert, dobra DVD produkcija i značajan presek scene koja se opet postavlja na mesto na kome je nekada s razlogom bila. Svi sveci iz Los Anđelesa su prisutni na ovom DVD-u. Vredno posedovanja, a i pakovanje je elegantno.
David Vartabedijan