CHICKS WITH GUNS
On Your Mind
Red Pulse, 2008.
Ocena:
Debi EP Švedskog benda Chicks With Guns "On Your Mi­nd" (objavljen decembra 2008.) počinje onako kako se i oče­kuje od glam/skeaze rock benda. Refrenom. Sasvim pamtlji­vim i upečatljivim i nadasve istinitim. Naime uvodna pesma na ovom EP-u koji sadrži četiri pesme se zove "Love at First Sight", te opravdava osećaj koji se stvara posle slušanja ovog potentnog Švedskog benda.
Chicks With Guns, znaju sve šta treba. Lekcije su dobro naučene. Samo izvo­đe­nje materijala je na vrlo visokom nivou, bilo da se radi o međuigri gitarista Te­ddy Skoglunda i Karl Wilhelm Arvid­sso­na (koji je ujedno i izuetan pevač), ili o dinamičnoj i tačnoj (tečnoj?) ritam sekci­ji para Linus Fritzon (bubanj) i Kristofer Johnsson (bas). Švedska kao zemlja, ima zaista ubedljive glam-rock, sleze-ro­ck/metal bendove koji vešto transponuju iskustva nekadašnjih američkih perja­ni­ca u današnje vreme ne gubeći ništa na sopstvenom identitetu.
Na "On Your Mind" u tih dvanaestak minuta nema mesta za stajanje, Chicks With Guns (a gde su tu devojke, osim na pratećim vokalima) nude za žanr zaista uzbudljiv i dopad­ljiv materijal. Ako već treba izdvojiti neku pesmu sa ovog očaravajućeg EP-a, neka to bu­de zaključna "Love Is A Game", mada je bilo koji komad dobar za party na kome se dešava... pa znate već šta.
Obećavajući EP. Iskreno se radujem budućem albumu... nadam se da stiže.
David Vartabedijan