WEDNESDAY 13
Skeletons
DR2, 2008.
Ocena:

Sastav Wednesday 13 se nalazi na središnjoj tački koja spaja ideologi­je i senzibilitete koji su najbliže od­redivi u liku i delu grupacija poput Marilyn Manson i Nine Inch Nails. U tom beskrupuloznom i tajnovitom prostoru naizgled potpuno raspeti, Wednesday 13 deluju, pokušavajući da dok­ažu da su originalni i samo svoji.
Za žanr kojem pripadaju i iz koga poput utvara dolaze, na tre­nutke neverovatno melodični (kao u hitoidnom naslovu "My Demise" iz kojeg gorepomenuti gospodin Manson naprosto izvire), umereno besni i što ne reći i to - šizoferni (poput nas­lova "Sceram Baby Scream"), oni uspevaju da ovo pakleno-uzavrelo i vriskajuće CD ostvarenje - iako bez ijedne balade na njemu - kontrolisanim kursom (sigurne smrti u njima!) dovedu u poziciju koja ga čini komercijalno prihvatljivim za širi auditorijum raznoliko orjentisanih potencijalnih konzumenata.
Nakon prošlogodišnjeg EP-ija "Bloodwork", koji je sadržao i nekoliko akustičnih verzija naslovne numere "Skeletons" - Wednesday 13, su novim studijskim albumom pokazali da imaju čelično jak kičmeni stub za nove pohode i dokazivanje.