TEA BREAK
Troublemaker
Melody Makers Music, 2008.
Ocena:
Poslednji EP sastava Tea Break u svoje tri pesme donosi ono na šta su ljudi navikli da očekuju od benda. Melodični punk-rock, samo na momente začinjen (screamo i hc detaljima), koji gruva od početka do kraja, ostavljajući dosta prostora melodiji kao jednom od najvažnijih segmenata njihovih pesama. A da ne bude zabune i želje da se približe svojim uzorima Tea Break kao i većina domaćih bendova sličnog usmerenja pevaju na engleskom jeziku, zašto pitam se ja ali bezuspešno. No, kod njih je engleski još i dobar i očigledno (a ko to ne bi naučio od Bad Religion) znaju više od nekoliko fraza kojima su mnogi bendovi skloni.
Tea Break su takođe jedan od retkih bendova koji svim segmentima posvečuje pažnju, kako u pisanju pesama tako i u izgledu svojih izdanja/flyera/stickera. Za ovdašnje uslove to je na vrlo visokom nivou i to se može menjati samo na bolje, baš kao što se na ovom izdanju promenilo i njihovo instrumentalističko umeće.
Tea Break su posle mnogo godina odrasli i dorasli svim zadacima koje ova vrsta muzike donosi sa sobom. Međuigre gitara, slaganje vokala i pravljenje harmonia a da to ne bude "pussy" je prilično težak posao, a ovaj kvartet je to savladao na najbolji mogući način. Čak je i produkcija (tea Break i Marko Jovanović) dovedena na sasvim pristo­jan nivo. Radi se...to je ono što se čuje iz ovog izdanja. Favorit pesma na ovom izdanju? Hm? (ne heavy-metal), sve tri dakle: "Troublemaker", "Burn This Town" i "Left In Me".
Dobar komad plastike.