THE FORESHADOWING
Days Of Nothing
Candlelight Records, 2008.
Ocena:
Debi album "Days Of Nothing" Italijanskog gothic-doom benda The Foreshadowing svojom atmosferom, pesmama, izvođe­njem i pre svega markatnim vokalom Marca Beneventa pred­stavlja poslasticu za sve ljubitelje pomenutog pravca.
A i drugi bi mogli da poslušaju ovaj izvanredni Italijanski bend.
Deset numera spakovanih u 54 minuta, na impozantan način donose "tešku i mračnu" atmosferu itekako karakterističnu za ovaj pravac. The Foreshadowing se u tome itekako dobro snalaze i ni za trenutak ne napuštaju mid-tempo kao najbolji način za dočara­vanje apokaliptične zvučne slike, bliske naraciji za bilo koji film koji se bavi propašću sveta (bez Brus Vilisa da ga spase po ko zna koji put). U svojoj viziji turobnosti The Fo­reshadowing pažljivo prave balans između instrumenata, tako da je sve svedeno na krajnje funkcionalno sviranje, gde čak ni gitare ni u jednom momentu ne štrče, a kamoli da odvlače pažnju, već se sve odlično uklapa u osnovnu ideju. Moguće je napraviti i blago poređenje sa Paradise Lost (One Second faza) u načinu komponovanja pesama, mada su za The Foreshadowing, Paradise Lost vesnici radosti.
"Days Of Nothing" se mora slušati u komadu, da bi celokupan materijal dobio na kom­paktnosti i celovitosti, a ako već nešto mora da se izdvoji od ponuđenih numera onda su to "Death Is Our Freedom" i briljantna "Departure".
Ukratko, fenomenalan debi album benda koga očigledno čeka svetla budučnost, što baš i nije u skladu sa njihovim ovozemlajskim apokaliptičnim stavovima, ali neka, tako im i treba.