DANGER
First Touch (CD EP)
self released, 2008.
Ocena:
Šveđani Danger nastavljaju sa promocijom ideje poznate kao "novi talas Švedskog sleazy zvuka". I to sasvim dobro rade, osim što su po imidžu itekako respektabilni, takvi su što je po­djednako važno i sa zvukom koji nude.
Na ovom novom CD EP-u se nalazi šest pesama od kojih su prve tri "Fisrt Touch", Miss Money" i "Hey You" snimljene specijalno za ovaj EP, dok su preostale tri dodate sa pre­thodnog EP-a, ali su za ovu priliku dodatno remiksovane i remasterizovane.
Kvartet Rob Paris (gitare), Jesse Kid (vokal), Danny Crash (bubnjevi) i Togge Rock (bas), osim po "originalnim" šved­skim imenima, zvuče baš kao i njihove kolege iz Amerike. Da­nger su bez ikakvog problema savladali sve kalifornijske tajne i napravili pesme koje su idealne za bilo koji sunčan dan u va­šem životu.
Danger sa puno optimizma kontrolišu sve stare formule koje i dan danas imaju upotrebnu vrednost pod uslovom da ne za­htevate mnogo mudrolija. Baš tako ih i treba slušati srca ot­vorenog ka izvornoj r'nr' formi, dovoljno isprljanoj da bi dobila sleazy šmek i itekako me­lodičnoj da odmah ulazi u uši. Ako i ima neke zamerke ona smao može biti upućena na račun produkcije, koja će vremenom siguran sam dobiti na svojoj težini a inače ovo je vrlo dobro naučena lekcija benda koji tek grabi ka svojoj velikoj šansi.