PURE INC.
Parasites And Worms
Dockyard 1, 2008.
Ocena:
Treći album Švajcarskog kvarteta Pure inc. samo potvrđuje te­zu da se upornost i predan rad itekako isplati. Jedanaest nu­mera slede već od strane benda oprobanu formulu ukrštanja alternativnog/grunge zvuka sa klasičnim heavy metal i rock na­sleđem. Rezultat je impresivan baš kao i snaga koju bend poseduje.
Udarni rifovi pesme "The End" (zar to ne bi trebalo da bude na kraju?) vešto nagovešta­vaju šta se može očekivati i što je najvažnije dobiti od ovog benda.
Jedna vrlo jednostavna i prosta stvar. Dobar zvuk i dobre pes­me koje nemaju ni trenutak praznog hoda. Pure Inc. vrlo vešto koriste svaki takt da zakucaju ton na pravo mesto. Jedini ko­liko-toliko mogući predah je u izvanrednoj (moj favorit) pesmi "Carries Alone". Ostatak materijala zakiva bez ikakvog pardo­na sa neskrivenom željom da mu se vrlo brzo vratite i otkrijete još zanimljivih momenata koje ovaj bend nudi.
Pure Inc. su samoinicijativno priznali da su za njihov zvuk zas­lužni led Zeppelin, Alice In Chains, Black Label Society i Soun­dgarden. E, kod ovih poslednjih se nalazi i najveći problem koji Pure Inc. imaju, pevač isuviše zvuči kao Chris Cornell. Da je samo malo više "svoj" opšti utisak bi bio još bolji, a ako se to prebegne Pure Inc. su bend koji tekako treba poslušati.