DAMAGED DOLLS
Promo CD
Self released, 2008.
Ocena:
S neskrivenim ushićenjem, radošću i veseljem sam prihvatio celokupnu, sada već ne tako novu skandinavsku glam-slea­ze-metalopunk scenu. Jedni od uslovno rečeno novijih pripa­dnika te scene je i Švedski kvartet Damaged Dolls.
Na njihovom novom promo CD-u, snimljenom tokom januara 2008-e, nalaze se tri pes­me: "Kill Me For Fun", "Bad Boy Gigolo" i "Right Between Your Eyes" koje bez ikakvog pr­oblema obuhvataju sva pravila žanra.
Tokom tih deset minuta i nekoliko sekundi koliko pesme traju, nema nikakvog prene­maganja, budalaština ili neke razvodnjenosti. Damaged Dolls, očigledno znaju sva pra­vila igre i striktno ih poštuju, što ih ne čini ponavljačima, već bendom koji shvata šta tre­ba da radi i kako to da napravi. Dobro, da se ne lažemo, sve sem produkcije, ali s obzi­rom da je u pitanju relativno nov bend, verujem da će to popraviti već pri realizaciji debi albuma. Melodije su lako pamtljive, refreni takođe (drugačije i ne sme da bude), vokal je dovoljno histeričan i dekadentan, a pesme zahtevne taman koliko pravac nalaže, dok zvuk gitare podseća na prve radove Motley-a i Wrathchilda, što im po meni donosi samo dodatan plus. Ako neko očekuje neke mudrosti u tekstovima, neka slobodno čita knjige i to filosofske i neka se ne bakće sa ovim izdanjem ili bendovima ovog profila, jer se zna o čemu se ovde radi. Ja jesam do sada mnogo puta čuo slične stihove, jesam čuo i mnogo sličnih bendova, ali ovo je danas i deluje sasvim dobro i nadahnuto.
Ove lutke nisu pokvarene, sastavljene su baš kako treba.