HATEBREED, NAPALM DEATH, NADIMAČ
Dom omladine
Beograd, 23.02.2014.
Dok sam se dogegao do Doma omladine nam, uspeh da zakasnim na nastup naših thrash internacionalaca Nadimač. A u foajeu ispred Sale Amerikana, videh sve samo ne omladince/ Napalm Death sup o trećI put u Srbiji uspeli da iz svojih domova izvuku i one najtvrdokornije. Dobro, de tome su doprineli i Hatebreed kojima je ovo bio prvi nas­tup u Beogradu.
Napalm Death! Neverovatno i fascinantno. Bend koji je od grind-core-a napravio ume­tnos'. Krkanje na svim poljima. Njihov zvuk se razlegao po celoj amerikani bez milosti (šteta što nije bilo i onih što slušaju "americanu" da čuju zvuk i bol i jad u pravom obliku, a ne onom njihovom). To, kako je Barney krstario binom i urlao stihove retko se viđa. I dobro je dok on gospodin navijač Aston Ville Mark Greenway i Shane Embury još uvek imaju snage da nose ime benda u koji su naknadno uleteli. Iscrpeli su ovi Birmingemci od poklonika i poslednji atom snage za svojih 70 minuta, koliko im je trajao nastup. Nekima je to moižda bilo i previše, ali njih vredi videti & čuti makar jedanput u životu. Retko, retko neinficiran bend koji držI do svog stave i ne odstupa ni za pedalj.
Zvezde večeri behu amerikanci Hatebreed. Nisam nešto poklonik te HC škole, ali mo­mci su demonstrirali okrutni profesionalizam, (koji je ionako postulat svih iole većih bendova s one strane bare) s prividnom a opet itekako uvežbanom nonšalancijom. To je to, verujem vrhunska hard-core predstava za nove generacije kojima su Hatebreed heroji. Ja ionako nisam slušao ništa od njihovih albuma posle "The Rise Of Brutality", a od tad evo već prođe jedanaest godinica, Skraćena verzija glasi ovako: žilavi & nagru­vani & tačni a po dinamici koncerta tečni. Dobar bend. Vredelo je doćI na koncert, to je poenta!
Text by David "greedy" Vartabedijan
Photo by Nemanja "Balkan rock" Đorđević