LOVE HUNTERS, VILA FILOZOFONA, MIKROSONIC
DK Božidar Adžija
Beograd, 14.02.2014.
"Vračar Rocks" događanja/koncerti iz petka u pe­tak (to je onaj dan kada izlazi Politikin zabavnik), potvrđuju da se u ovoj zemlji marljivom & nada­sve pametnom organnizacijom može privući pu­bli­ka u koncertne prostore, pa čak i one koji nisu služili u tu svrhu bezmalo četvrt veka. Novi pre­uređeni "Božidarac" je idealno mesto za bendove koji žele veću bi­nu, dobar zvuk (što generalno opet zavisi od njih samih) i imaju publiku u koju ne ubrajaju prijatelje & rodbinu.
Ovog petka na dan Svetog Trifuna, predigra za Lo­vce na lju­bav behu novosadski kvartet moder­nijeg rock/electro/in­die stila Mikrosonic, sasvim korektan bend uzgred te sku­pina ljudi pod imenom i vođstvom (patronatom?) žene/de­voj­ke (?) koje se naziva Vila filozofina. Dovolj­no je što sam napisoa das u se pojavili na bini.
Dobar izbor piva na šanku sa pristojnim cenama, omogučio je sasvim pristojno pod­gre­vanje atmosphere pred bend koji baš dugo, (ako se ne računa nastup na Beer Fest-u u vreme kada su na istom samo radnici na okolnim šankovima i zalutali prolaznici,) dugo nije svirao u Beogradu. A, to je šteta. No, nastup uvek dragih mi Love Hunters-a nisam hteo propustiti i kao i u 90% slučajeva ne pogreših (ponekad mi je krivo što ne idem u kladionice, mada kockar nisam već navijač, te mislim das u te dve stvari nespo­jive, ali to je već neka druga pričica). Elem, Love Hunters u za mene novoj postavi, koja funkcioniše ubojitije od one kada bejahu petorka. Uz manje tehničke probleme LH su uspeli da predstave novi singl "Black And Blue", odsvirali su mnogo pesama koje su većinu publike vratile u neko lepše (po godinama starosti) vreme, na moju žalos' ne izvedoše "Das Vaterland", ali behu ubojiti sa sve velikim Muminovim plučima i nek žive oni stojanku, a i mi s njima. Dobar beše ovaj Trifun ili Valentin, kako kome, a LH za nas dvestotinak!
Text pisao i uz Hunterse plesao: David Vartabedijan
Photo by Anamarija Vartabedijan