FILTHY CATHOUSE, KICK DOWN, BRUCE WAYNE
Klub Ciklon
Beograd, 03.04.2011.
Četiri meseca (dan više-manje) posle proslave drugog rođe­ndana benda Filthy Cathouse su zaposeli isti prostor ne bi li izvršili promociju prvog oficijalnog CD EP-a "Joker". Za doma­će prilike, beše prisutno respektabilnih preko 100 posetilaca, što je nedostižna brojka i za mnoge po sopstvenom ubeđe­nju "veće" bendove. Na žalos' FC su šansu da otvori događaj pružili bendu Bruce Wayne. Slušao sam ih jednom ispred Zbogom Brus Lijeva i behu očajni. Isti utisak su mi ostavili i ove večeri. Verujem da ih batler Alfred nije dobro napojio, ali to im ne daje za pravo da maltretiraju nedužnu publiku, pravi Bruce Wayne to radi zločincima, a ja takve nisam pri­metio te večeri u Ciklonu.
Kick Down su zasvirali očekivan repertoar sa jednim neočekivanim coverom "Kickstart My Heart", to ni Motley-i ne mogu da odsviraju kako treba, tako da je sviranje te pesme bespredmento. Ostatak presviranih pesama je bio sasvim O.K. i ništa više od toga.
Vlasnici EP-a "Joker" su kasno počeli svoj nastup. Bilo je tu nervoze, ali i energije koja je njihovo najjače oružje. Na proslavi rođendana im, zvučali su mnogo ozbiljnije i sigur­nije. Manji incident u korelaciji sa "nezvanom" publikom je samo ubrzao njihov odlazak sa bine. Ostaće zabeleženo da publika sve više dobro reaguje na njihove pesme ("Vri­sak" ima status polu hita), a obrade (presviravanja) pesama koje vole, na dobar i ade­kvatan način upotpunjuju nedostatak pesama koje sami potpisuju. Imali su i boljih ve­čeri, ali šarm ideje koju protažiraju i energija opstaju. A sad marš u studio da se snimi još neka pesma, ima ih.
Text by David Vartabedijan
Photo by Anamarija Vartabedijan