CYBERCIDE
Klub Akademija
Beograd, 08.07. 2009.
Još jedno veče u gradu sa mogušnoš­ću izbora. U Living Room-u su svirali Cynic, predtavnici progressive, psycho­delic death metala. To se nikako ne uklapa u zvuk koji mogu da podnesem, te je izbor pao na britanski trio Cyber­cide koji kombinuju industrial, ebm i gothic zvuk.
E, sad za koncert Cybercide-a sam saznao sasvim slučajno tog popodneva, baš je zanimljivo koliko su se organizatorili potrudili da izreklamiraju taj događaj (čitaj samo putem myspacea).
Koliko su se potrudili toliki je bio i odziv publike.
Takođe ni Britanci se nisu nešto proslavili. Originalna postavka ovog benda sadrži tri čla­na, u Beograd su stigla samo komada dva, bez gitariste (to je onaj krucijalan lik koji daje industrial šmek). To je u startu značilo tezgu, ali pošto je ovde populacija koja prati pome­nuti pravac uglavnom željna koncerata (još kada bi bili obavešteni) to im nije smetalo, baš kao ni čekanje na početak koncerta koji je zakazan za 22h (na flajeru piše 21h).
Koncert nije počeo ni u tih zakazanih 22h, ni u 23h, ni u 23 i 15h ni u ponoć kada je vreme svim Vampirima da se izmile i izađu u grad. Previše to beše a ujutru se moralo raditi.
Obavešten sam da je događaj, odnos­no, nastup pevača i sintisajzeriste (ne klavijaturiste, to je ozbiljan instrument) podržanog sem­plovima i lupovima za­počeo nešto pre 1h, te da su se svi koji su ostali još i za­bavili.
Lepo njima, a verujem da bi i meni bilo dobro da se u ovom gradu omakne poneki put tačno vreme početka koncerta. No, neka fotografije govore više od reči...
Text by David Vartabedijan
Photo by Anamarija Vartabedijan