POTRES, SPANISH FLYZ, S.U.S.
DNK SKC
Beograd, 21.03.2009.
Ko će već jednom organizovati javno spaljivanje tonca iz SKC-a?! I ovog puta, a to beše 21. marta, uspeo je da oskrnavi zvuk tri po prirodi dobra benda. Koncert te večeri beše u čast novog izdanja - singla smederevskih punk-rock veterana, benda Pot­res.A potresanje su započeli prvi gosti večeri - "prugasti" domaći garažni punk - rock sas­tav - S.U.S. Standardno dinamični, odvaž­ni, besni, svoji i nepredvidivi. Isti i ujedno uvek drugačiji, ovog puta i vatreni. Vođeni svakodnevicom običnog čoveka u "Šablo­nskoj dosadi", "Glumi" ili "Sudbini" gromko je razbijaju sa "M.M.P" i "Jebenom pes­mom". Dramatična, ali istovremeno i hitič­na "Rođen da gubi" sa ostatkom repertoara utvrđuje mesto ovog benda na domaćoj sceni i uopšte subkulturi. U velikom iščekivanju njihovog albuma prvenca, S.U.S.-u poh­vale, a drugi gosti večeri behu vesele šaljivdzije iz Sarajeva.

Spanish Flyz - melodični punk-rock sa komičnim tekstovima, obzirom da takvih malo ima na našoj sceni, sva­kako zvuče zanimljivo! Još i da je bilo stotinak ljudi više i atmosfera u klubu bi bila svakako bolja uz ovakvo zag­revanje! Otprašili su svog "Superme­na", "Ko ga jebe" i ostale pesme sa svog aktuelnog albuma - "Ovo ne va­lja".Nakon kraće pauze, istupiše Potresaši! Uz stare, dobro poz­nate hitove "Lek protiv monotonije", "Mene možeš imati", "To smo mi", "Već viđeno" i ostalih, i pesme sa novog singla zvu­če isto tako dobro! Posle jedno sat vremena "potresanja" mo­gu da primetim da su ostali dosledni svom zvuku uz već is­probani ska ritam koji pokreće! Standardno dobri i u velikom svetlu su se vratili na scenu da nam pokažu kako to oni punk-rokaju!
Prva njihova svirka ove godine protekla je odlično i nadam se da će ih biti što više!
Jedino još i da publika počne da izvlači svoje zadnjice napolje i ode sa tačke A do tačke B na koncert! E, onda će biti kompletna ludnica!
Text by Boba Ranđelović
Photo by Anamarija Vartabedijan