CONCRETE WORMS, ISSUES OF LIFE
Klub Danguba
Beograd, 26.08.2008.
Treći "showcase" u organizaciji Avlija­ner recordsa uz dobar zvuk, doveo je i standardnih sedamdesetak posetila­ca, što je bilo sasvim dovoljno za jed­no ugodno veče.
Issues Of Life su bili prvi bend na bini. Uopšte nisam bio ni malo dotaknut njihovom svirkom, te sam spas potra­žio na obližnjem većem šanku. Nikada mi neće biti jasno zaš­to bendovi sa "sumnjivim" Engleskim jezikom pokušavaju da rade nešto. Kada ne znaš onda ne znaš, Srpski jezik je dovo­ljno dobar za iskazivanje svojih frustracija ili u boljem slučaju lepih emocija. No, na svu sreću Issues Of Life nisu nešto dužili.
A onda je binu zaposeo jedan od mojih pet i po najomilje­nijih domaćih bendova, koji jeste da peva na Engleskom jeziku, ali zna kako se to radi. Eksplozivna trojka je odmah krenula sa metkom u čelo.
Nema tu praštanja, lelemuđenja, Concrete Worms udaraju direktno u glavu, nikako štiklom o vrata.
"You Can Go Now", što jes jes, kome se ne sviđa može omah da opali, onima kojima se ovaj puno­krvni rockaški zvuk sviđa mogu da ostanu i da uživaju. Uz već dobro poznate "Freaking", "Gambler" i "Monster Kids", Concrete Wor­ms su u kovitlacu prašenja došli i do odlične obrade Johnny i Jude Cash pesme "Jackson", gde je na žalost Dragana imala malo slabiju rolu, ali je ohrabrujuće i zaista impozantno to što će bend na novim pesmama obogatiti svoj zvuk ženskim vokalom. To Wormsi-i već uveliko rade na koncertima i nadam se da će taj novi studijski materijal doći vrlo brzo.
Od svih novijih pesama koje je bend uv­rstio u set "Beautiful Way", čini mi se ima najbolju prođu. Jedna od mojih om­iljenih Girlschool pesama "Emergency" je opet dobila svoje mesto u CW setu, na moje a po izvedbi i na bendovo zado­voljstvo. Najveći hit benda do sada "Re­fuse To Lose" je bio ostavljen za sam kraj, nakon čega je usledila i "One Who Staggers" i to bi bilo to.
Sat vremena adrenalinskog pumpanja, benda koji na žalost nikada neće biti ve­lik u ovoj zemlji na brdovitom Balkanu. Ljudi, pasoše u ruke i paljba La Plebe vas če­kaju... na ovim prostorima ste dovoljno uradili, hvala...