EVERGREY
DNK SKC
Beograd, 05.07.2008.
Tako dođe i taj drugi nastup Ever­grey-a za nepunih godinu i po dana u Srbiji. Mala, zagušljiva sala DNK u SKC-u, skoro puna sa nekih aproks­imativnih 1000 stepeni. Pred sam koncert mogli ste da primetite člano­ve benda kako se opušteno švrćkaju po sali među fanovima.
Nakon skoro 30 minuta čekanja uz glasne povike iz publike kreće "Recreation Day". Tokom ovog može se slobodno reći festivalskog repertoara (koncert je trajao svega 75 minuta) ređali su se hitovi tipa: "Mark Of The Triangle", "A Touch Of Blessing", "Monday Morning Apocalypse" i na veliko iznenađenje balada… da, dobro ste pročitali balada, "I'm Sorry". "More Then Ever" bi pre bilo "Shorter Then Ever" s obzirom da su prošli put svirali skoro dva i po sata. Posebna poslastica je bila pesma sa novog albuma koji izlazi u septembru "Torn". I naravno uvek maestralno isplaniran završetak "The Masterplan".
Sve u svemu, iako kratko ali slasno/vlažno, Evergrey opravdava svoju titulu jednog od najboljih progressive-heavy live bendova koji ne treba propustiti.
Text by Tomaš Ljumović
Photo by Anamarija Vartabedijan