ROCK MOMENTI: LIVE@SKC
SKC - Velika galerija
Beograd, 07-20.04.2008.
Za nepunih dana došla je i četvrta izložba neizbežnog foto-tria: Anamarije Vartabedijan, Stanislava Milojkovića i Aleksandra Ze­ca. Ovoga puta izabrana je velika galerija SKC-a, gde su se njih troje na svojim poslovnim zadacima u poslednjih godinu dana najviše i sretali, pili a i radili, da se ne lažemo.
Uostalom njihove fotografije dovoljno pričaju o tim proteklim i hv­ala nekome već, onog bradatog neću da pominjem, sačuvanim momentima.
Ovo ispod je prigodni txt koji sam napisao za ovogodišnji katalog njihove izložbe.

Saučesnici Rock istorije
U uzavrelom kovitlacu zvuka, energije i svetla, nastaju dokumenti o zabeleženom sopst­venom Rock momentu (što autora, što muzičara), kao jednom od uvek vrlo dragih tre­nutaka kome će se svi vremenom sa setom vraćati.
Izložba "Rock Momenti: Live@SKC", troje beogradskih fotografa (i šta još već ne) Ana­marije Vartabedijan, Aleksandra Zeca i Stanislava Milojkovića predstavlja tri različita pri­stupa kroz tri različite ličnosti i tri estetike, na jednom samoodabranom zadatku, često pri istom događaju, te daje upravo onu višedimenzionalnost koja potvrđuje tezu da je umetnost toliko različita u objektivu, pardon, oku posmatrača. Ta višeslojnost je baš i jedna od tajni magične privlačnosti rock'n'rolla kao neizbežnog saučesnika sadašnje is­torije. Na sreću istorija se danas može sačuvati i dokumentovati, što zvučno što vizuel­no. Potonji dokaz je upravo pred vama i nastao je u prohujalih burnih koncertnih godinu dana u sasvim sigurno najeminentnijem koncertnom prostoru ovoga grada.
A otvaranje je proteklo zaista iznenađujuće, obično posetioci kasne na sve događaje, a ovoga puta beše obrnuto, odnosno ne baš obrnuto jer su se autori pojavili na vreme, ali su poestioci, gosti, prijatelji, bendovi, promoteri, novinari i ostali poranili.
Jedno 300-inak ljudi, žena, dece prodefilovalo je u vreme otvaranja kroz veliku galeriju SKC-a, pažljivo razgledajući izložene fotografije. Normalno, dosta domaćih "uslikanih" muzičara, nije odolelo mogućnosti da se uslika sa "ovekovečenim sobom", što je za sv­aku pohvalu, a takođe taj postupak predstavlja i pohvalu samim autorima da su napra­vili nešto što ljude čini zadovoljnim... a još kada bi ova količina posetilaca bila prisutna i na nekim svirkama... sve bi bilo potaman u ovome gradu čiji je duh na ovoj izložbi dobro uhvaćen.