STARFUCKERS
Living Room
Beograd, 22.02.2008.
Ok, ljudi!
Još jedno dugo očekivano rokanje zbilo se u prijatnoj atmosferi dragog (kako kome. Op. D.V.) nam Living room-a! Starfuckers-i ili ti Alen, Max i Ivan su još jednom imali priliku i dobro je iskori­stili da izuju iz cipela (čitaj i martinki i starki) možda ne tako mnogobrojnu kao prethodnog puta, ali veoma dobro raspolože­nu i zagrejanu šaroliku publiku!

Zahuktavanje voza krenulo je sa "Screamager" (Therapy?).
Putovanje kroz raznovrstan izbor pesama bilo je krajnje interesa­ntno vođeno što neverovatnom energijom koja je dolazila sa bi­ne, tako i razmrdanom (što bi re­kao Alen) "do jaja" publikom! Di­namične "Nowhere" i "Pet Cem­etary", "Zajedno", "Rain", "Engel", "Krug" "Marina" i "Pisma o ribaru Marinu, Mari i moru" znana kao "Mornar" (Kud Idijoti) - samo su neke od obrada velikih stranih i domaćih hitova koje su, na njima jedinstven način, Sturfuckers-i izvodili razbu­ktavajući veliki plamen svevremenog rock'n'roll-a!
I nekoliko nezaobilaznih hitova Gobli­na našlo se u bogatoj porciji dobrog zvuka, što je većina u publici željno iščekivala!
Sve u svemu, prethodno dobro zag­revanje kulminiralo je sa nekoliko ve­likih BUM!!! "Anja volim te", "Daleki put", "Ona", "Jagode" i za kraj... Želja nekoliko ljudi ponesenih izvođenjem te "za kraj" da se malo pridruže trojci što je nemilosrdno izvlačila maksim­um iz sebe i svojih instrumenata, bi­la je uspešno sprečena od sprovođenja u delo. Nakon par reči upućenih istima i poziv na mir sledi nastavak - "U magnovenju"!!! I KRAJ!!!
Ostao je samo dim (bukvalno dim, znači da je Living Room na­bavio dim mašinu op. D.V.) za ljudima koji su vidno zadovoljnih izraza lica napustili LR, pomalo željni repetea te dobre porcije antidepresiva koji nam je nakon svega ovih dana dobro došao!
Ko nije prisustvovao treba da se zapita da li je imao dovoljno jak razlog zbog čega nije bio prisutran. Starfuckers i dalje gru­vaju... nadamo se sledećeg puta pred mnogo većim brojem po­setilaca, jer to svakako zaslužuju.
Text by Boba Ranđelović
Photo by Anamarija Vartabedijan