BLIND GUARDIAN
Bašta SKC-a
Beograd, 22.07.2007.
Joj, lepo sam rekao sam sebi da neću da idem na Blind Gua­rdian nikada više u životu. Međutim morao sam da učinim hu­manitarno delo i da uvedem jednu moju poznanicu na ovaj ne­svakidašnji spe'takl.
Jeste, tako je to trebalo da bude... po novinama je pisalo da će biti i scenografije i patka Đoke i video bimova i svašta još. Do­bro, čak sam se i ja primio na to... pa ko velim treba im pružiti i drugu šansu. Joj.
Kad tamo, poluprazna bašća. Oko 900 posetilaca, manje nego prvi put. Iznenađenje. Šta svi su se umorili od svog omiljenog benda. Ma nemoj, kada je omiljeni bend u pi­tanju ili jedan od omiljenih ja sam u stanju da i danas pređem preko 1.000 kilometara da bih to ispratio. A obožavaocima "slepog čuvara i kamena mudrosti", očigledno ne valja ni kada im sviraju tu pred nosom. E, ljudi, ne ubijaju se zmajevi na taj način.
Ionako nema veze, moj drug Borko i ja se kao dva penzione­ra posadismo na stepenice od SKC Radia i sa tog mesta smo odgledali veći deo ovog spe'takla.
Podsetili smo sami sebe na onu dvojicu iz Muppet Showa, koji stalno nešto kenjaju... da baš je tako i bilo. Nama je bilo zabavno, da komentarišemo "slepiće" koji pokušavaju da sp­asu srednju zemlju.
A oni se trudiše, čak je i Hansi neumorno pokušavao da "sl­amuje", oslanjajući se na jedno koleno (novi vid slemova­nja?), pržio je publiku (što opet nije bilo teško, jer je tempe­ratura prelazila 39-i podeok) i tako... Odsviraše oni bogami... pardon, Tolkina mi, tačno dva sata (ah ta nemačka precizno­st), sve zajedno sa dva bisa, od kojih je prvi počeo sa "Immaginations From the Other Side"... a drugi se završio sa "Ogledalce, ogledalce". Ma, oni su pošteno odradili svoj deo posla, publika, iako malobrojna u odnosu na njihovo prvo pohođenje naše srednje zemlje, je bila fenomenalna.
Pevali su i radovali se svi... a ko je meni i Borku kriv kada ne umemo da prepoznamo kvalitetu "slepog čuvara"... šteta za mene, makar je pivo bilo 'ladno.
Photo by Anamarija Vartabedijan
(ali sa prošlog koncerta, jer me je mrzelo da ulazim u photo pit)