GWAR
Dynamo Rock Caffe
Eindhoven, 16.04.2007.
Osamdeset dana mi se učinilo kao relativan minimum vremena potreban svakom prljavom ljudskom biću da sabere utiske sa koncerta ultimativno zastrašujuće i do­minantne sile u Univerzumu znane kao Gwar! Samo da naznačim da se pri svakom pominjanju istih obavezno pada na kolena u znak poštovanja!!! Neki antipatični ro­bovi, mladoliki dečaci (naravno, verovatno su poslužili i kao zabava za Beefcake The Mighty, u backstageu pos­le) su imali čast da otvore koncert! Zvuče kao svi i ne liče ninašta! Petnaestak minuta posle njih na binu iskače obožavatelj, koji je imao sreću da mu Oderus Urungus, lično, odvoji glavu od tela! Kreće hit sa poslednjeg albuma, pesma "War Is All We Know!".
Posle druge pesme na binu je izašao Hitler, kojem je Isus drugo ja, u zajedničkom po­kušaju da prekinu pohod Gwar-a. Naravno samo su pokušali! Isto se desilo i ubače­nom američkom panduru, čitaj svinji, koji je naboden na ražanj, papi Benediktu, jel-te 16-om, Džordžu Bušu, Osami bin Ladenu. Svi odreda su iskasapljeni, ritualno žrtvovani od strane Gwarova u slavu istih!
Hitovi su se redjali -"Go To Hell", "Tormentor", "Americanized"...
Na moju žalost nije bilo Sexecutionera, Saddam-a go-go i još nekih, ali odakle meni pravo da im prigovorim!
Dobio sam svirku, ubistva, silovanja, zelenu spermu, krv... nije li dovoljno?
Na bis izlaze sa pesmom "The One Who Will Not Be Named", ali imenovali su ga - bio je to JEWCIFER, papci i ro­govi, naravno!!!
U titanskoj borbi Oderus je pobedio, okačio glavu sa rogovima kao trofej i silovao u vrat svog protivnika!
Gwarovi su neprikosnoven vladari! Za kraj, raspomamljenoj publici, Oderus je uputio iz­vinjenje, što posle silnih borbi, vidno povređ­en, neće moći da svrši po istima kako to doli­kuje posle dobrog sexa nad Satanom, ali će otpevati pesmu spevanu ljudskoj rasi, robo­vima, "Sick of You" i ovaj put samo ispiškiti po njima krv koja mu se nakupila u bešici!
P.S. Ukoliko se bilo kome ukaže prilika da vi­di Gwar uživo, nikako ne polaziti na koncert bez rezervne odeće, kombinezona, i sličnog!!!
Text & photo by Milorad Vučković