OSVAJAČI
Living Room SKC
Beograd, 12.05.2007.
Osvajači nekada bejahu jedan od napopularnijih bendova, bar što se tiče "tvrđe" muzike. Onda su se, kao što znate, okrenuli vinu cr­venom, pa su "originalni", našli novog pevača, pa se ovaj stari vra­tio, pa niko više ne zna šta se tu dešava, ali uz skromno izrekla­miran koncert u Living Room-u se skupilo oko 150 posetilaca.
Evidentno je da ljudima ovde fali jedan "mainstream" bend koji će malo više da roka.
Osvajači su na moju žalost upravo ti.
To publika voli, samo je na njima pitanje, šta će raditi u budućnosti i da li uopšte i žele nešto da rade ili će samo da se oslanjaju na nekadašnje lovorike.
Što se samog koncerta tiče, uz standarno dobar zvuk u Living Room-u (možda je bas bio prejak), kragujevčani su odsvirali ceo svoj "greatest hits" repertoar, čak su i onu od Uriah Heep, počeli na engleskom (ne mogu da verujem da još postoje ljudi koji misle da je to njihova kompozicija), da bi je pri kraju sa pevanjem na srpskom uz kolektivno pevanje istakli kao vrhunac večeri. Tako je to bilo, bar što se tiče reagovanja publike.
Sam bend je izuzetno siguran i usviran, nema mesta nikakvim improvizacijama, ritam koncerta je dobro osmišljen, ali taj tip svirke jednostavno nije moja krigla piva, a i počeo sam da mešam crno i svetlo pivo, te shvatih da je vreme da krenem ka kući.
To mi je bila dobra odluka, inače bih još možda i zapevao neku pesmu... a to sebi nika­ko ne bih oprostio.
P.S. U Americi je trenutno neka sumanuta turneja na kojoj između ostalog sviraju Vince Neil, Poison, Vixen, Quiet Riot, Dokken itd i gomila svih tih muzičara u žalu za osamde­setim nosi perike, čisto zbog imidža.
Možda su Osvajači zaboravili da sviraju pred rock publikom...
Photo by Dimitrije Goll