KUD IDIJOTI
Dom Kulture
Šabac, 07.04.2007.
Prokopavši po mojoj slonovskoj memoriji, setih se da je ovaj nastup u sklopu Šabačkog "Uskršnjeg Rokenrola". Jednom zg­odom, dok sam ja bio sa njima i Goblini su odprašili opasan koncert u bašti tamošnjeg kulturnog centra. A tek kakva je žurka bila posle kod Vecka eee...
Dakle, sada se sve poklopilo, svojevremeno su Goblini bili naj­bolji propagatori muzike Kud Idijota na ovim prostorima u ona nesretna vremena, a sada su Kud Idijoti mogli da se oduže uv­ek dobroj Šabačkoj publici (u kojoj su i bila dva Goblina i jedan Atheist-a, tek da se zna).
Dvorište, ili vam bašta, pomenute ustanove, nema baš neku binu, ali na sreću ni ogradu (rampu) između publike i izvođača, što ovoga puta ni nije bilo potrebno, s obzirom na visok kulturni nivo publike ovoga kulturno-umetnič­kog-društva.
Broj publike se kretao između 300-400 duša, što je bilo sasvim dobro za zabavu koju meni uvek dragi bend priredi.U sklopu svog "Gratis Hits" programa, prijatelji iz Pule su ubacili i čak tri nove numere, o kojima već dugo pričaju.
U toku izvođenja istih, gospodin "Dittatore" je pro­zivao Tustu i njegov papir sa koga je pomenuti či­tao tekstove. Nove pesme, treba ih zapamtiti.
Takođe, pomenuti dvojac je rešio i da iskuša sta­bilnost ozvučenja, te su se u jednom momentu, doduše svako na svojoj strani "bine", popeli na kutije razglasa.
Sve je to rezultiralo odličnim odzivom i opštim veseljem pub­like koja je kao po nekoj nečujnoj komandi pevala sve pesme uz bend. Dobro ne baš sve, ali većinu. Posle nepuna dva sata svirke, Puljani su napustili "binu". Očigledno, Kud idijoti će još dugo dugo trajati, a na svu sreću njihove pesme prolaze zub vremena i postaju nešto što se može nazvati i evergreen (ma­da, mislim da to nije bila njihova namera dok su pravili iste, ali neka bude tako). Jer da ne zaboravimo, genijalci, o da to su genijalci...

Photo by Anamarija Vartabedijan