SANTA FE NIGHT
Santa Fe caffe
Beograd, 06.04.2007.
Lepo sam sedeo u Voodoo Kafeu i proveravao kvalitet crnog piva, kad eto ga Namćor na vratima pomenutog lokala.
U dve-tri reči i dva piva kasnije, ubedio me je da odemo u Santa Fe.
Uspeo je da pobedi moju lenjos'.
Tamo njegov klinac (usnoharmonikaš, to se valjda tako zove) petkom sa lokalnom ekip­om piči blues.
Santa Fe je zavučen lokal na prvom spratu, negde u Resavskoj ulici (znam samo da je posle Britanske ambasade). Petnaestak kvadrata i jedan hodnik, sa dobro oprem­ljenim izborom piva (ima i crnog, što je meni najvažnije).
Unutra, svirka uve­liko traje. Mali Miloš je već završio svoj usnoharmonikaški set, a svirku je nastavio niko drugi do jed­an od najboljih vokala na ovim prostori­ma, Džoni (ex-Havana Whisper, Crossfi­re). Klasičan cover-night, sa tri gitare (je­dan još uvek uči i vežba sa iskusnima, ali ne smeta uopšte) i basistom Krcom (ex-Rawhide). Niks bubanj.
Atmosfera vrlo vesela i domaćinska.
Dok smo se dogovarali ko plaća sledeće ture, band je odsvirao, u stvari - otprašio, "Mystery Train" (uvek mi dragu pesmu u bilo kom izvođenju), "Solitary Man" i za kraj "Wicked Game". Ove dve poznajete iz Him opusa, ali ovde su se svirale "origi­nalne" verzije i to je ono što je dobro.
Džoni se malo udebljao, te je njegova re­zonantna kutija (stomak, je li), savršena za pevanje pomenutih pesama. Na žalo­st, svirka je već oko ponoći bila gotova, a taman smo se lepo zagrejali.
Anyway, vrlo dobar provod u za mene do tada nepoznatom mestu (što mi se ne dešava baš često). Neki put je stvarno dobro posle svih kocerata (velikih i onih manjih), pronaći ovakav kutak i bez ikakvih pretenzija odslušati "bend".
Photo by Namćor