HEADCAT
Brick By Brick
San Diego, 21.02.2007.
Od našeg dopisnika

Evo par fotki iz San Diega. Set lista je bila ista oba puta, tako da sam je sačuvao. To je bila poprilično dobra ideja, jer je bila jedina preživela:) Ja sam je čuvao jer je prva sa Lemmyem i Jimom, tako da su mi je svi i potpisali posle SD koncerta. Iskustvo je bilo prilično nadrealno i nadasve pozitivno. Meni je to bilo u sred šestonedeljne turneje (da, da jos sam na turneji, pišem između svirki, na laptopu, u bekstejdžu, po šumama i gorama...), pa sam sveukupno poprilično iscrpljen. Inaće ovo su mi prve svirke sa 'bass tech-om'. Nisam morao da mislim da štimujem bas, cimam pojačalo, lepim set listu, uzimam peškir i sl. Do jaja...
Čini mi se da najbolje zvuče Lemmyeve solo stvari - "Rock'n'Roll Will Save Ya" i "Fight For Your Life". Svi su oduševljeni zvukom dva basa. Kad je L. čuo kako me je Danny "pronašao" (video kako slepujem neki sumanut solo, pa je skontao da sam najbolji kontrabasista kog je ikad slušao, predložio je za sledeću svirku duo bas­eva! Promrljao je nesto u fazonu: "...like questions and answers... you know... it would be cool...".
Kako sad stoje stvari trebalo bi da idemo na još dve kraće turneje, a "zlatna završnica" je na Green Bay fest­ivalu u Wisconsinu u maju, gde smo headlineri sa Li­ttle Richardom.
Energija je bila bolja nego u Hollywoodu, fanovi su bili potpuno van sebe. Čini mi se da bi svaki drugi bend zvučao potpuno smešno ako bi svirao toliko obrada.
U ovoj postavi zvucni fenomenalno i ....just fuckin' rocks!
Pominju se planovi i za snimanje ploče, ali nisam siguran koliko je to realno da se desi u skorije vreme. Ne znam da li će to biti kao Head Cat, Lemmy solo ili već šta...
Inače ispijale su se boce i boce i boce i... Jack Danielsa. Neverovatno... Na poslednjoj svirci smo imali u bekstejdžu 3 je..ne flaše koje su bile prazne pre kraja giga (inače par članova ove blesave družine uopšte ne pije npr. Slim Jim)! Posle celog tog ludila L. je otišao u kockarnicu sa nekim plavojkama. Odakle mu toliko energije... Motorhead beše znači Speed Freak, jel da:)
Sa Lemmyem sam se fenomenalno skontao od prve probe. To mi posebno znači, jer je šutnuo već petoricu basista iz benda. Sa Jimom sam se do jaja skapirao tek na ovoj poslednjoj svirci. Sad me je baš zgotivio, tako da smo u kontaktu meilovima i sl. Te nji­hove priče su neverovatno. Evo jedne Lemmy-eve:
Povela se priča o alkoholu, pa sam ja okrenuo na našu rakiju. Setio sam se da sam kao klinac slušao kako mu je to jedno od omiljenih pića. Re­koh 'ajd da proverim da li je to urba­na legenda BG-a ili već šta. Mogu valjda da pitam ortaka iz benda:)
Ispostavilo se da zna, da je konzumi­rao, čak je i pomenuo 'slivovic'.
Obzirom da ga stalno viđam sa čaš­om jack'n'coke (jeste, to mu je omi­ljeno, dva dana je samo to pio pos­lednji put u BG-a, a i ja prob'o pa se napih, op.D.V.), teško da mogu da poverujem da mu je rakija omiljena, ali mu se očigledno sviđa. Tako se vrtela priča o različitim naci­onalnim alkoholima i došlo se i do Absyntha. Sad L. počinje da priča da je bio na turneji sa Motorheadom u Belgiji i prepričava bubnjarev doživljaj (nisam siguran koji je period u pitanju, a zaboravio sam ime dotične persone). Elem, ovaj se jedno jutro probudio u tuđoj kući, na klonji, potpuno go! Video je ženu i muža kako se svađaju, usro se i zapalio na ulicu. Pošto je bio kao od majke rođen, krio se iza žbunova i drveća dok nije prona­šao put do hotela. Molio je par gostiju da mu pomognu, ali su svi bili unezvereni. Na­letela je neka US crnkinja (To se kaže afro-amerikanka, da budemo pol. korektni, samo da znaš. Op. D.V.) koja ga je valjda prepoznala (jer radi u hotelu ili već nešto) i pomogla da dođe do lifta. E sad... pošto je lift bio od pleksiglasa, svi koji su čekali lift videli su ga kako se penje do svog sprata. To je sve preživeo, ali na njegovom spratu ga je čekalo iznenađenje - japanski turisti sa foto aparatima!
Kad se cela ta priča završila, pitao ga je ovaj moj 'tech':
­Hej, jel' to bilo zbog Absyntha?
­Ma ne, on je mesečar. To mu se stalno dešava.
­Pa kakve veze to ima sa absynthom?!
­Aaaa, ma pili smo Absynth to veće, pa sam se setio. (?!?!?!)
Konstatovali smo da je ovo najluđa priča sa turneje koju smo čuli, al L. je bio u fazonu:
­Ma kakvi, ima toga koliko hoćeš...
Pomenuo je i nešto kako je vlasnik nekog bara u Španiji pozvao ceo Motorhead Crew na besplatno piće. Posle te večeri, tip je zatvorio lokal, jer je bankrotirao:
­We closed him down man... we closed him down...
Verujemo. (op. D.V.)
Eto toliko za sad. Ti proceni šta je za javnost, a šta ne. Inače ima toga koliko hoćeš. Moram nešto da ostavim za priče kod Lokija u 5AM...
Photo by Đorđe Stijepović
Đole 25.05.2002. Tašmajdan, photo by Anamarija Vartabedijan