AC/DC TRIBUTE BAND
Living Room SKC
Beograd, 19.02.2007.
I dok su se AC/DC Tribute Band, spremali da počnu svoju svi­rku, dotle je sa video-bima, išao materijal sa Brian Johnsonom. Šta bi sa Scott-om? Ja nikako ne mogu da se naviknem na ka­miondžiju sa kapčetom, kakvo ni Prle nije nosio u onoj heroj­skoj seriji. Njemu, bre fali KARIZMA i seks, koje je Scott imao kao urođene dodatke svog personalitija. Ali, ajde, to vreme sam pametno iskoristio i otišao sam da odgledam moj omiljeni "mali srpski bend" Concrete Worms.
U povratku, AC/DC Tribute Band u sastavu, tri iz Fuzzbox (Bon, Angus, Cliff), jedan iz El.Org (Phill) i jedan iz BD&HR (Malcolm), su već uveliko zabavljali 70-ak prisutnih, kojima je očigledno bi­lo više nego dobro i prijatno.
E, tu su se već ređali hitovi i one ma­lo manje poznate stvari (za neupuće­ne, odnosno za one koji misle da je "You Shook Me All Night Long", vrh­unac karijere, ovih australijsko-škot­skih skokana). Sjajan izbor i pre sve­ga odličan zvuk u prostoru za koji i dalje tvrdim da nije za živu svirku.
Kada se 10-oro ljudi nadždži ispred bine(?), od gledanja svirke nema ničega. Proja (vokal, a ne vrsta prehrambenog proizvoda, koji Prle takođe mrzi) je ultimativno sazreo kao Bon Scott. Ostatak benda, standardno fenomenalan, bez grešaka i sa puno entuzijazma. Skoro 90 minuta, podsećanja na AC/DC hitove, uz za kraj neizostavni Autoput za Pak'o, koliko se sećam. Vrlo veran Tribute, eh da je i kamiondžija ovakav...
Šteta zbog ograničenog prostora, inače bi ovo mogla da bude žurka ihaha. A da se tamo, nekako napravi prava bina, A?
Photo by Slađana Damčević