HEADCAT
The Knitting Factory
Hollywood, 14.02.2007.
Svojevremeno, Đorđe je pričao da je Lemmy, jedan od onih pravih rock tipova. Na Stray Cats se ložio verovatno od rođenja. Kada su Motorhead poslednji put svirali u BG-u, iz bekstejdža i Motorhead frižidera sam mu doneo pivo.
Tada je Lemmy hteo da mi pusti njegov projekat sa Slim Jim-om i Danny B.-em, preduhitrio sam ga, izvadio sam omot tog CD-a, i dao mu da potpiše. Bio je iz­nenađen i bilo mi je drago zbog toga. Posle sam ja maltretirao Đoleta, da presluša to, pošto je u pitanju rockabilly materijal. Čuo je. Ispostavilo se da sve to sada ima smisla.
Danas Stijepović svira sa Lemmy-em, Slim Jim-om i Danny B. Harveyem i očigledno ga mrzi da piše.
Ono što sam saznao iz razmenjenih mejlova je da su njihove pro­be, pred ovaj koncert bile neorganizovanije čak i od proba koje je Đole ovde sprovodio sa svojim sedmočlanim bendom Havana Whisper.
Dakle, sve je to banda pokvarena.
Lemmy je heo i da se sviraju neke Motorhead pesme (to vredi čuti sa kontrabasom), kao i neke pesme sa njegovog budućeg prvog solo albu­ma. A tu je i gomila standarda. Sve je to trebalo pripremiti za svega dve pr­obe. Koliko znam uspeli su. Koncert u Knitting Factory je odlično prošao.
Na svirku je došao i Slim Jim-ov sin u društvu sina, onoga što liči na Bra­nka Kockicu i svirao je na prošlogo­dišnjem Exitu, da, Billy Idolov sin. Lemmy je bio zadovoljan, a Slim Jim ga je pitao, da li hoće da svira sa njim u njegovom bendu. Nadam se da će Stijepović biti rečitiji posle svirke u San Diegu. Za sada su tu fotke sa tonske probe i iz backstage-a.
Momče, drž' se! Pa da dođete i u Evropu, odmah vas bukiramo za Beograd.
Photo by unknown