GBH
Pogon Doma omladine
Beograd, 10.02.2007.
Nažalost na GHB nis­am otišao.
Jedan od mojih pasa (Dunda, to je onaj veći na slici, onaj drugi je morski prasac koji se odaziva na Joey), je bio bolestan.
Samim tim trebalo je dežurati uz njega, a sestra je ionako išla na koncert... tako da što se tiče izveštaja sve je u najboljem redu.
Birmingemski punkeri su imali dve predgrupe, neizostavne Vox Populi i DMK, za koje mi jedna koleginica non-stop pri­ča kako bi trebao da ih čujem.
Još nisam uspeo, ima valjda vremena i za taj čin.
Aktuelna koncertna ponuda je učinila da GBH koncertu pri­sustvuje svega 600 ljudi (što je za njih, s obzirom na nji­hovu virtuelnu karijeru sasvim dovoljan, čak i velik broj, ali za naše promotere koji moraju da plaćaju sve i svašta, to je jednako nuli, pa vi onda vidite u kakvom mi poreskom sistemu živimo).
Ova postava (ko zna koja po redu) GBH-a je sasvim kore­ktno odradila svoj posao.
Ja se sećam doduše njihovog koncerta iz '98 (valjda), u is­tom prostoru, kada je zbog manjka inostranih koncerata, bi­lo okoo 1.500 ljudi. Tada nije moglo da se uđe u salu uop­šte, oni koji su bili unutra, očajnički su tražili vazduh. GBH su tada došli u Beograd, posle ko zna kakvih peripetija na granici i slanja nekog drugog kombija da ih pokupi u među­graničnom prelazu na tzv. ničijoj zemlji. Koliko sam čuo iz nekih priča, ostali su posle u BGD-u, najeli i napili se, a impresije su kasnije pretočili u pesmu nazvanu "Belgrade". Nadam se da im je ovoga puta bilo isto tako prijatno.
E, sada pošto su skoro svi Britanski punk bendovi, čak i oni koji se okupe samo da bi koncentrirali u Beogradu, prošli kroz našu prestonicu (ala ovo gordo zvuči), ostaje pitanje ko je sledeći. Možda Addicts ili Cook Sparer, mada mislim da njihova "komi ideologija" i ne bi baš bila prihvaćena, čuo sam da se sa Bussiness pregovara za Exit. Ajmo da probamo sa onima preko bare Bad Religion su i dalje legende, Rancid su nemoguća misija, ali tu su i No Use For A Name, Lagwagon i ko zna ko još... videćemo, kao što reče Stewie Wonder.
Photo by Anamarija Vartabedijan