STING
Petrovaradinska tvrđava
Novi Sad, 19.06.2006.
Nisam bio na koncertu, tek da se zna. Ali bila je moja dru­garica Iva koja je i napravila ove fotografije koje vidite na ovoj strani. Ona kaže da je bilo predivno. Mož' misliti.
Kada žena kaže za nešto da je predivno, to onda znači pod:
A: da joj se umetnik fizički sviđa,
B: da isti taj umetnik, grupa, pisac, film itd… udaraju na žen­ske skhrane emocije, te da one tu pronalaze svoju nezausta­vljivu potrebu (u pronalasku kroz sve pomenuto) ka princu na belom konju, koji kao što znamo postoji samo u bajkama.
Čak i Clint Eastwood nikada nije jahao čisto belog konja. A i Princ nije nešto naročito, mada mu je novi album fenomenalan.
Ali, zar on onoliki može bez stolice da se popne na konja i to još Belog. Ma 'ajde?
Prema tome, dabome, to je ono otpri­like kada ženska osoba kaže za neko­ga: "E baš je mica".
Šta bre mica, ili valja ili ne valja! Nema tu mica, to je ionako ime za žensko ma­če (moje čupavo?), uglavnom.
Ali hajde sada, za vas koji niste iz ove zemlje sada znane kao Srbija. Na kon­certu je bilo oko 20.000. ljudi koji su svi srećni pevali i radovali se Gordonu Su­mmersu, koji je očigledno došao da najavi predstojeće leto. Tog dana na Svetskom prvenstvu u fudbalu, otprilike u vreme kada je Žaoka izašao da svira, igrala je Španija protiv Tunisa, sasvim dovoljan razlog da se ne bude na koncertu, tog predivnog basadžije, koji je ruku na srce meni toliko patetično dosadan…
Photo by Iva Nikoliš - Kostović