THE SIRENS, RAGMAN
Mali klub SKC-a
Beograd, 26.05.2006.
Odlazak na koncerte "malih" bendova uvek predstavlja veliko zadovoljstvo, pogotovo u zemlji Srbiji kada to organizuje "Bad Music For Bad People". Uvek znate da ćete dobiti svoju porciju drskog i dobrog rock 'n' rolla. I to bez greške. Momci koji su otvorili ovu svi­rku zovu se Ragman i novosadisti su. Zvuče sasvim solidno, ali trebalo bi da odluče da li hoće da budu Surf bend ili punk. Ovako jedna surf pesma (instrumental) pa jedan punk zvuči vrlo nesređeno. Uglavnom rekoše da su objavili album . Koga interesuje neka ga nabavi, momčad bar barata instrumentima i to dobro.
E, onda je došao red na ženščad. Po onome što sam video na plakatu, pomislih majku mu ove izgledaju mnogo bolje ne­go Donnas, ali plakat je jedno, a Photoshop je prvo svetsko čudo.
Rekoh ekipi pored mene:
­"Ovo je prevara to nisu one sa plakata + ovde ih je samo tri a na plakatu pet. Ua pi..e!"
Dakle dve "whole lotta woman" pevačica Muffy i gitaristkinja Melody Licious, te nova basistkinja "over six feet and worth the risk" Miss Lela, podržane sa dva tipa, obučene u zlatnu glam odeždu, krenuše da odvaljuju odmah s početka, odnos­no nakon što je neko iz publike otvorio pivo za miss Muffy.
Upravo pomenuta, ima gabarit sa kojim se ne treba zajebavati, a već ako radite "ono" onda vi treba da budete gore, ali zato žena, devojka Sirena(?), peva bez milosti. Posle dve uvodne njihove pesme i pra­vog glam-punk-rock baraža, usledila je "Fox On the Run" od Sweet, pa "Didn't know I loved you 'till i saw you r'n'r". Opasno, svi su bili u dobrom raspolože­nju, dakle dobra glazba + pregršt piva, u kome je bogami prednjačila Muffy, koja je na stalku za mik­rofon imala opasač za dve pivske boce. Vrlo pamet­no, moraću da isprobam to, mada mislim da bi mi jedan kaubojski opasač za pištolje isto tako poslu­žio.
MMM... pivo! Elem, otprašiše one jedno sat vreme­na zaključno sa Iggy-evom "Search And Destroy", i skloniše se sa bine od razdragane publike.
Ali ne lezi vraže, ovoliko pozitivnog zvuka odavno nije čuto. Te se na radost svih "oko" 150 prisutnih vratiše i isporučiše još dve obrade na bis.
Prosto ne znam koja mi je više prijala da li prva "Talk Dirty To Me" od nepravedno potcenjivanih Poison ili jedna od po meni najvećih r'n'r himni "Wig Wam Bam" od The Sweet.
Opasno dobro. Žene + 2 muškarca svaka čast. Detroit je iz­nedrio još jedan opasan bend. Trebalo bi još da uvežbaju "Detroit Rock City" pa da cirkus bude do jaja.
Glam Bam thank you Mam!

P.S. ako vas interesuje još nešto o njima idite na sajt:
www.thesirensdetroit.com


Photo by David Vartabedijan