SOULFLY, LINEA 77, SMF, RAPID FORCE
SKC
Beograd, 02.03.2006.
Prvo mučila me je sumnja da li će Soulfly po četvrti put uspeti da pridobiju publiku za pun SKC, a drugo strašno me je interesovalo šta će SMF posle sedmogodišnje pause da urade. Da krenemo od drugog, posle odličnih, kao tenk nabijenih i uigranih Rapid Force, koji su publici podarili i "Raining Blood", na binu su izašli SMF, i pokazali kako dobar, jednostavan i duhovit HC ne stari već sazreva sa vremenom.
Oni su takođe predstavili i neke pesme sa budućeg albuma (uskoro u prodaji?, znajući SMF, ne tako uskoro), koje zadržavaju kvalitet i tekstualnu virtuoznost u skladu sa njihovim prethodnim delovanjem. Verujem uživaćemo u budućnosti.
Linea 77. Šta reći, sasvim korektan bend, ali ništa više od toga. I zašto, dva pevača, to je jedino šarmantno kod Atheist Rap-a, kod ovih baš i nije potrebno, ali šta da se radi, momci su mladi… Svejedno uknjižio sam još jedan inostrani bend.
Na kraju ono prvo. Sumnja se ispostavila kao neosnovana. Soulfly su uspeli da popune SKC - uz odličan zvuk su bez ikakvog problema naterali publiku da skače i divlja tokom celog koncerta.
Pojedinci su preterivali, čak su se penjali i na ozvučenje, te su bili odstranjeni od strane "momaka sa mišicama" van sale.
Sasvim opravdano. Takvo ponašanje je, bre, za crveni karton. Da li ti idijoti (ne Kud), uopšte razmišljaju šta bi se desilo da sve to padne na publiku. Alo, mozak u igru!
Predstavljanje novog albuma "Dark Ages", koji kod nas još nije dovoljno poznat je bio sveden na sasvim solidnu meru, a ostatak materijala činili su provereni Soulfly "jump-to the sky" hitovi, kao i neke vrlo intresantne stvari iz Sepultura perioda kao sto su "Inner Self" i "Policia", a tu su bile i "Refuse Resist" i "Roots". Očigledno je da gospodin Cavalera stariji, ipak mora da oduži dug svom prvom bendu, ma koliko se on negde u sebi lomio da to ne bi trebao da radi. Sve u svemu, ista prateća ekipa muzičara sa prethodne turneje samo je doprinela da šou bude što žešći i uigraniji, publika je ispoljila sve svoje horske sklonosti, a Max je ionako Srbin. Što u prevodu znači: videćemo ih uskoro opet. Imamo i razloga ovo im je bio možda najubojitiji koncert odkada nastupaju u SCG ili kako god se to već danas zove. Ma, jump the f..k UP! Bre!
Photo by Anamarija Vartabedijan